loader image

În vizită la Agricost

Insula Mare a Brăilei, 2022

Agricultură digitală și tehnologie agricolă de precizie în cea mai mare fermă din Europa.

În aprilie 2022, fermierii implicați în cadrul programului GreenFields Academy au avut ocazia unei vizite în cea mai mare fermă din Europa, ferma Agricost – Al Dahra. 

Datoriă amplorii activității de la Agricost, ferma și-a dezvoltat un sistem extrem de eficient de monitorizare al tuturor operațiunilor și proceselor din fermă. Am vizitat laboratorul propriu de analiză a solului și laboratorul de agricultură digitală. Acolo, deciziile se iau pe baza datelor.

Am vizitat și câmpuri de grâu, unde fermierii au avut acces la informații detaliate despre tehnologia aplicată la această cultură: Am avut acces la fabrica de deshidratare a lucernei, pentru care ferma este recunoscută la nivel internațional. Prin cultura de lucernă, ferma Agricost reușește să mențină viabilitatea economică a fermei, concomitent cu îmbogățirea solului și utilizarea la minim a produselor de protecția plantelor. Ferma Agricost setează standarde în agricultură, iar prezentările domnilor Mihai Solomei și Gabriel Novac au oferit fermierilor inspirație pentru îmbunătățirea tehnologiilor din propriile ferme.

Află mai multe despre practicile altor ferme:

Alisa Group

Grup Serban

Agro Fond Invest